Trajanov: Më mirë zgjedhje të parakohshme në vend të referendumit

Qeveria nuk do të organizojë referendum në lidhje me propozimin e fjalëve, tha për “Lokalno”, kryetari i Lidhjes Demokratike, Pavle Trajanov.

Sipas tij, në vend të referendumit, Qeveria, gjegjësisht partitë dhe deputetët, mund të shkojnë në zgjedhje të parakohshme dhe të kërkojnë mbështetjen e qytetarëve.

“Korniza e negociatave mori mbështetjen e 68 deputetëve, pas së cilës qeveria dha pëlqimin për “pakon”, për Konferencën Ndërqeveritare dhe fillimin e procesit të shqyrtimit, i cili duhet të zgjasë rreth 1.6 vjet, periudhë gjatë së cilës bullgarët duhet të jenë të përfshira në Kushtetutë dhe detyrimet e përcaktuara në protokoll të jenë zbatuar. Korniza formale ligjore për fillimin e negociatave dhe hapjen e klasterave duhet të pasqyrohet në një Konferencë të re Ndërqeveritare ndërmjet Maqedonisë dhe BE-së”, thotë ai.

Sipas tij, në vend të referendumit, Qeveria, të shkojnë në zgjedhje të parakohshme dhe të kërkojnë mbështetje nga qytetarët, ndër të tjera, për kornizën e negociatave dhe politikat që i zbatojnë ato.

Ai thekson se ka ende dilema dhe polemika rreth një referendumi të mundshëm, sidomos teksa thotë se “për çfarë do të bëhet, kur do të organizohet, a do të jetë i suksesshëm dhe çfarë efektesh dhe pasojash do të ketë në integrimin evropian”.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey