Trajanov: Numri i deputetëve të ulet në 90

Ligji ekzistues duhet të ndryshohet sepse favorizon katër parti. Pothuajse askund në botë vetëm katër parti nuk do të kenë mundësinë të kenë një prezantim të drejtpërdrejtë mediatik dhe do të jetë tetë minuta, ndërsa vetëm një minutë do të ndahet për të gjitha partitë e tjera më të vogla dhe listat e pavarura, tha për “Telma” kryetari i Lidhjes Demokratike Pavle Trajanov.

Trajanov bëri të ditur se qëndrimi i LD-së është që numri i deputetëve të zvogëlohet nga 120 në 90, por edhe të zvogëlohet numri i ministrive dhe të ketë rreth 12 ministri.

“Kemi dyfishim të të njëjtave institucione, të cilat duhet të kryejnë të njëjtin funksion. Sistemi me gjashtë njësi zgjedhore ka favorizuar vetëm partitë më të mëdha që nga viti 2002”, shtoi Trajanov.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey