Vdes aktori dhe skenaristi i njohur

Ndahet nga jeta aktori dhe skenaristi i njohur.

Mark Miller, aktori dhe skenaristi i njohur më së shumti për Please Don’t Eat The Daisies dhe Guestward, Ho! ka vdekur. Lajmin e ka konfirmuar në Twitter vajza e tij, aktorja Penelope Ann Miller. Ai ishte 97 vjeçar.

Miller portretizoi profesorin e kolegjit Jim Nash në filmin Please Don’t Eat the Daisies, i cili u shfaq nga 1965-1967 dhe më pas në sindikatë. Sitcom-i NBC-MGM, i cili u shfaq për 58 episode gjysmë ore, u bazua lirshëm në filmin teatror me të njëjtin emër me Doris Day dhe David Niven. Seriali doli mirë fillimisht, por vlerësimet e tij morën një goditje në Sezonin 2 kur u zhvendos përballë The Jackie Gleason Show.

Miller kishte performanca të konsiderueshme në shfaqje të tjera të mëdha, veçanërisht në Guestward Ho të Desilu! në ABC në 1960. I ftuar në Ho! u shfaq për një sezon së bashku me The Donna Reed Show të enjteve në mbrëmje.

Gjatë viteve ’60 dhe ’70, Miller pati paraqitje në shumë elementë kryesorë të epokës: I Spy,..

Ndahet nga jeta aktori dhe skenaristi i njohur.

Mark Miller, aktori dhe skenaristi i njohur më së shumti për Please Don’t Eat The Daisies dhe Guestward, Ho! ka vdekur. Lajmin e ka konfirmuar në Twitter vajza e tij, aktorja Penelope Ann Miller. Ai ishte 97 vjeçar.

Miller portretizoi profesorin e kolegjit Jim Nash në filmin Please Don’t Eat the Daisies, i cili u shfaq nga 1965-1967 dhe më pas në sindikatë. Sitcom-i NBC-MGM, i cili u shfaq për 58 episode gjysmë ore, u bazua lirshëm në filmin teatror me të njëjtin emër me Doris Day dhe David Niven. Seriali doli mirë fillimisht, por vlerësimet e tij morën një goditje në Sezonin 2 kur u zhvendos përballë The Jackie Gleason Show.

Miller kishte performanca të konsiderueshme në shfaqje të tjera të mëdha, veçanërisht në Guestward Ho të Desilu! në ABC në 1960. I ftuar në Ho! u shfaq për një sezon së bashku me The Donna Reed Show të enjteve në mbrëmje.

Gjatë viteve ’60 dhe ’70, Miller pati paraqitje në shumë elementë kryesorë të epokës: I Spy, The Andy Griffith Show, Alfred Hitchcock Presents, The Patty Duke Show, The Twilight Zone, That Girl, Adam-12, Cannon, Emergency!, Barnaby Jones, Kung Fu, The Waltons, Marcus Welby, The Streets of San Francisko dhe më shumë.

Në vitet ’80, Miller shkroi episode për një mori shfaqjesh të njohura, duke përfshirë Diff’rent Strokes dhe The Jeffersons .

Loading...