Vjen vendimi i ri i Apelit për Thaçin, Veselin, Krasniqin e Selmin

Një panel i Gjykatës së Apelit në Gjykatën Speciale ka refuzuar sot kërkesën për mbrojtje në liri të Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Jakup Krasniqit dhe Rexhep Selimit, të cilët akuzohen për krime në luftën e Kosovës për liri.

Ky panel nuk ka marrë në konsideratë argumentet e ofruara nga mbrojtja e të akuzuarve, ndërsa duket qartazi se ka mbajtur linjën e njëjtë me Prokurorin Jack Smith dhe Gjykatësin Paraprak, Nicolas Guillou, ndonëse të tri këto organe do të duhej të funksiononin si të pavarura nga njëra-tjetra.

Apeli nuk u ka besuar as zotimeve të shtetit të Kosovës, me saktë nga Policia e Kosovës, se ka kapacitetet e mjaftueshmne për të ofruar siguri në mbikëqyrjen e të akuzuarve gjatë kohës së qëndrimit ntë tyre në lirim të përkohshëm. Kjo bëhet paradoksale kur dihet fakti se kjo Gjykatë është e Kosovës, është e themeluar dhe vepron me ligjet e nxjerra nga Kuvendi i Kosovës.

Më poshtë gjeni vendimet e Apelit:

VENDIMI PER HASHIM THAÇIN

VENDIMI PER KADRI VESELIN

VENDIMI PER JAKUP KRASNIQIN

VENDIMI PER REXHEP SELIMIN

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey