VMRO-DPMNE: Nuk jemi kundër përfshirjes së bullgarëve në Kushtetutë

Problemet nuk mbarojnë me hapjen e Kushtetutës dhe përfshirjen e bullgarëve në të, thotë Nikolla Micevski deputet dhe koordinator i grupit parlamentar të VMRO-DPMNE-së në Kuvend. Ai flet edhe për hapat e ardhshëm pas refuzimit të referendumit.

Ditët e kaluara keni parë se cilat janë reagimet dhe si ka reaguar opinioni ekspert dhe qytetarët pas refuzimit të kësaj nisme. Vendimi absolutisht i dëmtuar dhe antikushtetues i Talat Xhaferit, sepse ai mori përsipër detyrimin edhe të Gjykatës Kushtetuese edhe shumicës në Kuvend.

VMRO-DPMNE po mendon për shumë hapa dhe e patë që edhe nëse ne për momentin të paraqesim një iniciativë të re, si funksionon Kuvendi, pasi kryetari është Talat Xhaferi, prapë do të refuzohet dhe ne po mendojmë për gjithçka në periudhën e ardhshme e vetmja gjë për të cilën më vjen keq është që qytetarët nuk patën mundësinë si forma më e lartë e të shprehurit në vend të shprehin zërin e tyre për këtë referendum.

Sepse në vitin 2017, para nënshkrimit të Marrëveshjes me ..

Problemet nuk mbarojnë me hapjen e Kushtetutës dhe përfshirjen e bullgarëve në të, thotë Nikolla Micevski deputet dhe koordinator i grupit parlamentar të VMRO-DPMNE-së në Kuvend. Ai flet edhe për hapat e ardhshëm pas refuzimit të referendumit.

Ditët e kaluara keni parë se cilat janë reagimet dhe si ka reaguar opinioni ekspert dhe qytetarët pas refuzimit të kësaj nisme. Vendimi absolutisht i dëmtuar dhe antikushtetues i Talat Xhaferit, sepse ai mori përsipër detyrimin edhe të Gjykatës Kushtetuese edhe shumicës në Kuvend.

VMRO-DPMNE po mendon për shumë hapa dhe e patë që edhe nëse ne për momentin të paraqesim një iniciativë të re, si funksionon Kuvendi, pasi kryetari është Talat Xhaferi, prapë do të refuzohet dhe ne po mendojmë për gjithçka në periudhën e ardhshme e vetmja gjë për të cilën më vjen keq është që qytetarët nuk patën mundësinë si forma më e lartë e të shprehurit në vend të shprehin zërin e tyre për këtë referendum.

Sepse në vitin 2017, para nënshkrimit të Marrëveshjes me Bullgarinë ose në vitin 2018 kur u ratifikua, grupi i deputetëve të VMRO-DPMNE-së kishte tetë deputetë të ndaluar dhe në atë moment qeveria ishte llogaritur me VMRO-DPMNE-në. Kujtimet dhe ajo që ka ndodhur në shtet nuk janë shumë të largëta, e ajo është se ka pasur një ndjekje të madhe kundër grupit të deputetëve të VMRO-DPMNE-së. Ju kujtohet se këtu iu hoqën mandatet dhe imuniteti deputetëve. Tani le t’i kthehemi asaj që ndodhi pesë vjet më parë, qytetarët në vendin tonë dhe palët e interesuara politike, përfshirë ju jeni dëshmitarë, se si ishte situata në nivelin politik dhe në të gjitha nivelet në vendin tonë.

Me ndryshimin e emrit, qytetarëve u ndodhi një gjë e madhe dhe e vështirë për t’u pranuar, por duke pritur se do të ishte pengesa e fundit për të hyrë në NATO dhe BE, shumë nga qytetarët, siç them unë, megjithëse mezi e pranuan. këto gjëra, duke parë në të ardhmen, ata fshehtas prisnin që këtu të përfundonin të gjitha problemet. Për fat të keq na imponohen probleme herë pas here të njëjtët apo të ngjashëm nga Evropa vijnë dhe na bindin se me zgjidhjen e këtij problemi do të jetë i fundit. Kur flasim drejtpërdrejt me njerëzit dhe kur i kërkojmë konfirmimin se nuk do të ketë asnjë problem, askush nuk dëshiron të ndalet dhe të japë garanci. Cilat janë garancitë për Republikën e Maqedonisë, që gjatë hapjes së ndonjë kapitulli, një nga fqinjët apo anëtarët e Bashkimit Evropian nuk do të kundërshtojë apo vërë veton për një kapitull të caktuar apo vazhdimin e negociatave me Bashkimin Evropian. /REL

Loading...