VMRO-DPMNE: Spasovski të largohet nga MPB-ja

Oliver Spasoski të shkarkojë shefat dhe inspektorin e dënuar për keqpërdorim, gjegjësisht presion politik dhe pastaj vetë të largohet nga MPB!

Dokumenti gjyqësor i cili tregon se tre shefa policie dhe një inspektor, të gjithë të Oliver Spasovskit dhe LSDM-së, gjatë periudhës zgjedhore kanë keqpërdorur ose thënë ndryshe ngacmuar një kandidat për kryetar komune që nuk është nga LSDM-ja.

Është dëshmi e partizimit të plotë të policisë nga Oliver Spasovski, i cili ka qenë ministër i Policisë për pesë vite.

Opinioni i gjërë e di mirë se Vladimir Ristov, i njohur si Kamenjar, shef i Njësisë për Krime Ekonomike, është bashkëpunëtor i ngushtë i Oliver Spasovskit jashtë detyrës. Në dokumentin e gjykatës thuhet se ai së bashku me tre kolegë të tjerë kanë krijuar lëndë policore dhe kanë keqpërdorur pozitën ndaj një kandidati për kryetar komune që nuk është kandidat i LSDM-së.

Abuzimi i pastër partiak i policisë për qëllime elektorale. Edhe një gjyqësor i robëruar si ky aktual, nuk mund të parandalojë abuzimet e dukshme, ndaj sundon sipas 353-punës së pakujdesshme të GJK.

Kujtojmë se gjatë periudhës zgjedhore vazhdimisht kemi vënë në dukje presionet e organizuara dhe punën e grupeve të policëve në shërbim të presionit politik nga LSDM-ja. U prezantuan provat, u përgjuan grupe në viber, komunikime në të cilat ndaheshin informacione në mënyrë më të drejtpërdrejtë dhe brutale dhe jepeshin urdhra për monitorimin dhe përgjimin e aktiviteteve normale dhe të ligjshme parazgjedhore të opozitës dhe kandidatëve të pavarur. Kujtojmë se u vendosën grupe të individëve dhe njësive policore që nuk kishin vend fare në qytete të caktuara. Kujtojmë se dhuna dhe mobingu u krye nga aktivistët partiakë të LSDM-së të cilët ishin të mbrojtur nga hordhitë policore të Oliver Spasovskit. Dhe e gjithë kjo është e dokumentuar dhe ka prova për të gjitha këto.

Pas këtij aktgjykimi, Oliver Spasovski më së paku pritet që t’i shkarkojë tre shefat e policisë dhe inspektorin nga pozitat në të cilat janë ende. Në të njëjtën kohë, qeveria duhet të shkarkojë Oliver Spasovskin nga pozita e ministrit të Brendshëm, thuhet në kumtesën e VMRO-DPMNE-së. /KlanMacedonia/

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey