Xhaferi fjalim në shqip në Parlamentin Evropian, VMRO-DPMNE do të ngrit padi

VMRO-DPMNE do të ngrit padi penale kundër Kryetarit të Kuvendit Talat Xhaferi, pasi siç thuhet në komunikatën e tyre ai ka bërë shkelje me vetëdije të Kushtetusës dhe ligjeve.

Kryeparlamentari i Maqedonisë së Veriut, Xhaferi dy ditë më parë para Komitetit për politikë të jashtme të Parlamentit Evropian është drejtuar me fjalim në gjuhën shqipe.

VMRO-DPMNE por edhe partia “E Majta” i kanë bërë thirrje bëjnë thirrje institucioneve kompetente që të reagojnë dhe ta dënojnë këtë veprim.

Lidhur me këtë, këto forca politikr kanë paralajmëruar interpelanë kundër Xhaferit.(INA)

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey