Zaev: Shumica parlamentare vetëm mund të rritet, jo të zvogëlohet

Duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve, Kryeministri Zoran Zaev gjithashtu iu përgjigj liderit të OBRM-PDUKM-së Hristijan Mickoski, i cili njoftoi se po punonte për të siguruar shumicën në parlament në mënyrë që të shpërndajë Kuvendin dhe të shkojë në zgjidhje të parakohshme.
Sipas Zaev, shumica mund të rritet, jo të zvogëlohet.
“Unë me përgjegjësi argumentoj se shumica parlamentare mund të rritet, jo të bjerë. Do të përpiqem ta shpjegoj në mënyrën më të thjeshtë. Politikat e ndjekura nga LSDM dhe ato të OBRM-PDUKM janë baza nëse do të ketë lëvizje nga e majta në të djathtë apo anasjelltas.
Le të vlerësojnë të gjithë ekspertët nëse ekziston një bazë e vërtetë për të rritur numrin e deputetëve për të gjitha ato për të cilat po flasim: projekte; Integrimi evropian; NATO dhe operacionet kryesore që ne organizojmë krah për krah me Shtetet e Bashkuara, Greqinë dhe Bullgarinë; mbajtja e një shoqërie të qëndrueshme multietnike me perspektiva të qarta ekonomike.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey