ZPS-ja për çështjen ndaj Gucatit dhe Haradinajt: Hetimet tona kanë vërtetuar akuzat e ngritura

ZPS-ja për çështjen ndaj Gucatit dhe Haradinajt: Hetimet tona kanë vërtetuar akuzat e ngritura.

Në seancën që po zhvillohet në Gjykatën Speciale ndaj kreut të OVL-UÇK-së, Hysni Gucatit dhe nënkryetarit Nasim Haradinaj, po diskutohet përrrjedhjen e informacionit për dokumentet e publikuara.

Avokati i Haradinajt, ka thënë se akuzat e ngritura, nuk kanë prova të publikuara, ndërsa prokuroria ka deklaruar se hetimet e kryera kanë vërtetuar akuzat e ngritura dhe se pas vërtetimit, mund të shpien në dënimin e të akuzuarve.

“Dokumentet i kemi nxjerrë me 28 prill, janë 146 dokumente, një pjesë e tyre janë nxjerrë si nënkategori. Ka pasur edhe dokumentete të kufizuara që të sigurohemi që skuadrat e mbrojtjes të kishin një version të redaktuar për të dyja ekipet dhe data është si afat kohor i përcaktuar nga ju.

Hetimet tona kanë vërtetuar që akuzat tona janë të përligjura”, është thënë nga Prokuroria.

Ndërsa avokati i Gucatit, ka thënë se janë skeptikë në sigurimin e dokumenteve të tjera nga ZPS-ja.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey