Zviceranët janë skeptikë, të vaksinohen apo jo!

Spitalet në shtetin e Zvicrës po përballen me pengesa të reja për shkak të mosvaksinimit nga popullsia e këtij shteti, transmeton albinfo.ch.

Një valë e re e pacientëve të pavaksinuar Covid pritet të shtrohen në spitalet zvicerane gjatë verës, thonë autoritetet shëndetësore.

Në mënyrë që të arrihet imuniteti i tufës, rreth 80 për qind e gjithë popullsisë duhet të inokulohen.

Por, duke pasur parasysh numrin e lartë të antivaksinës- njerëz që janë kundër vaksinimeve – shpërthimet do të vazhdojnë të ndodhin dhe spitalet pritet të përjetojnë një fluks të pacientëve që vuajnë nga ndërlikimet e lidhura me korona.

Një sondazh i kryer nga instituti kërkimor Link tregon se vetëm një në katër persona në Zvicrën frëngjishtfolëse dëshiron të vaksinohet. Numri është më i lartë në mesin e njerëzve që flasin gjermanisht, ku një në dy është i gatshëm për t’u vaksinuar.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey