Një vjehërr s’do të kërkonte asgjë më shumë nga reja e saj, Shyhretja pranon surprizën më të bukur nga nusja e djalit
Reja e këngëtares së njohur Shyhrete Behluli, Learta Jakupi, po tregon se talenti i saj nuk kufizohet vetëm në skenë dhe në paraqitjet publike, por shtrihet edhe në fusha të tjera, përfshirë gatimin. Së fundmi, Learta ka surprizuar ndjekësit dhe fansat e saj duke ndarë me ta një prej pasioneve të saj më të reja: […]


Reja e këngëtares së njohur Shyhrete Behluli, Learta Jakupi, po tregon se talenti i saj nuk kufizohet vetëm në skenë dhe në paraqitjet publike, por shtrihet edhe në fusha të tjera, përfshirë gatimin.
Së fundmi, Learta ka surprizuar ndjekësit dhe fansat e saj duke ndarë me ta një prej pasioneve të saj më të reja: gatimin e ëmbëlsirave tradicionale shqiptare.
Ajo ka zgjedhur të përqendrohet tek një prej ëmbëlsirave më të dashura dhe më të kërkuara në tryezat shqiptare – bakllavaja.
Përgatitja e bakllavasë është një proces që kërkon durim, përkushtim dhe një njohuri të hollësishme të teknikave të gatimit.
Secili shtresë e petës së hollë duhet të punojë me kujdes, ndërsa shurupi duhet të përgatitet me saktësi që të arrijë ëmbëlsinë e duhur pa e rënduar ëmbëlsirën.
Learta, duke treguar aftësi të spikatura dhe pasion për kulinarinë, ka ndarë detaje nga procesi i saj i gatimit, duke treguar se nuk është thjesht një recetë, por një ritual që kërkon dashuri dhe përkushtim.
Fansat e saj kanë reaguar me entuziazëm ndaj postimeve, duke vlerësuar jo vetëm talentin e saj muzikor, por edhe aftësitë e saj në kuzhinë.
Përveç përgatitjes së bakllavasë tradicionale, ajo ka ndarë edhe këshilla praktike për ata që dëshirojnë të përpiqen ta gatuajnë vetë këtë ëmbëlsirë, duke treguar mënyrën e duhur për të ruajtur petët e hollë dhe për të balancuar saktë shurupin me gjalpin.
Ky veprim i Leartës jo vetëm që thekson pasionin e saj për gatimin, por gjithashtu tregon se talenti dhe krijimtaria mund të shprehen në mënyra të ndryshme, jashtë skenës dhe mikrofonit.
Ajo dëshmon se përveç imazhit publik dhe performancave muzikore, ka aftësi të jashtëzakonshme edhe në artin e gatimit, duke sjellë një shembull të bukur se pasionet personale mund të ndahen dhe të inspirojnë të tjerët.
Në këtë mënyrë, Learta Jakupi ka konfirmuar se aftësitë dhe talenti i saj nuk kanë kufij dhe se pasionet e saj të ndryshme mund të bashkohen për të krijuar një imazh të plotë të saj si artiste dhe person me shumë dimensione.
Publiku shqiptar, duke parë përkushtimin dhe pasionin që ajo shfaq në çdo gjë që bën, është bërë dëshmitar i një ane tjetër të personalitetit të saj, që shpesh mbetet e panjohur për të tjerët, por që tani po shpaloset hapur dhe me sukses.
Në përfundim, gatimi i bakllavasë nga Learta Jakupi nuk është thjesht një aktivitet i zakonshëm në kuzhinë, por një dëshmi e përkushtimit, talentit dhe krijimtarisë së saj, duke i dhënë fansave një arsye më shumë për ta admiruar jo vetëm si këngëtare, por edhe si një person me shije dhe aftësi të veçanta në fusha të ndryshme./ORAinfo/