Nga mesnata rriten çmimet e derivateve të naftës

Çmimet me pakicë të benzinës EUROSUPER BS-95, EUROSUPER BS-98 dhe të Vajit ekstra të lehtë për amvisëri (EL-1) rriten për dy denarë, ndërsa të EURODIZELIT (D-E V) për 1,50 denarë për litër, kumtoi Komisioni rregullator për energjitikë.

EUROSUPER BS-95 nga nesër do të shitet për 73 denarë, EUROSUPER BS-98 për 75, EURODIZEL BS (D-E V) për 64,50, ndërsa Vaji ekstra i lehtë për ngrohje 64,50 denarë për litër.

Për 1.526 denarë rritet edhe çmimi i Mazut M-1 NS dhe një kilogram do të kushtojë 40.053 denarë.

Në periudhën e kaluar shtatë ditore, çmimet e referencës në bursat botërore në mesatare shënojnë rritje: tek benzina për 5,848%, tek nafta për 4,015%, tek Vaji ekstra i lehtë për 5,285% dhe tek mazuti për 4,763%.

Në të njëjtën periudhë, kursi i denarit ndaj dollarit është më i lartë për 0,31%.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey