Wie viel kostet die Pandemie die Weltwirtschaft?

Shkencëtarët kanadezë: Jemi të tronditur, por kanabisi lufton koronavirusinPandemia e koronavirusit mund t’i kushtojë ekonomisë së botës nga 5.8 bis 8.8 trilionë dollarë. Është ku përfundimi i Bankës Aziatike për Zhvillim.

Shifra është sa dyfishi i parashikimit të muajit të kaluar dhe barazohet në 6.4%-937% të prodhimit ekonomik botëror.

Kjo vjen si pasojë e masave që janë marrë për të ndaluar përhapjen e Covid-19, masa që kanë paralizuar aktivitetin ekonomik rreth botës.

Autoritetet nëpër vende të ndryshme kanë marrë masa agresive për të mbrojtur ekonomitë nga impakti i shpërthimit të koronavirusit.

“Kjo analizë jep një tablo të qartë të impaktit ekonomik të Covid-19. Gjithashtu thekson rolin e rëndësishëm e ndërhyrjeve përmes politikave, të cilat mund të zbusin dëmin mbi ekonomi”, tha Yasuyuki Sawada nga Banka Aziatike.

Shifrat e publikuara treguan për impaktin e madh të Covid-19, pasi papunësia në ekonominë më të madhe të botës, në SHBA, u rrit me 3 milionë vetë javën e kaluar.

Die Post Wie viel kostet die Pandemie die Weltwirtschaft? erschien zuerst auf Shqipmedia.

AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey